WASSEN IN DE WINTER

GEPUBLICEERD: 25 January 2017

0 OPMERKINGEN

TERUG NAAR SHOWROOM

In de winter heeft uw auto het algemeen zwaarder te verduren dan tijdens de andere seizoenen. Naast regen, vuil en andere verontreinigingen die vanaf het wegdek opspatten, hebben uw autolak en andere oppervlakken ook met bijvoorbeeld strooizout af te rekenen. Belangrijk dus om uw auto regelmatig te wassen en te onderhouden, maar ook te beschermen.
Hieronder een paar tips over het wassen van uw auto:

1. Was de auto bij voorkeur niet in de vrieskou!
Wanneer u de auto gaat wassen, zorg er dan eerst voor dat deze vorstvrij is of staat. Een te koud oppervlak zal ervoor zorgen dat de verschillende producten een mindere werking hebben. Spoel eerst het losse vuil van de auto af. Let wel op bij het gebruik van een hogedrukreiniger op de lak, want deze kan een aangebrachte wax- of beschermlaag verwijderen door zijn hoge krachtinwerking op het lakoppervlak! En deze bescherming is net nu belangrijk deze maanden!

2. Begin met de velgen en banden
Hier kan u eventueel de hogedrukreiniger gebruiken om ook de wielkasten zuiver te maken. In deze wintermaanden is het ook nuttig om eveneens de onderkant van de wagen even te ontdoen van vuil en zout. Reinig uw velgen én banden met een Meguiar’s velgenreiniger, eventueel in combinatie met 1 van onze 2 velgenborstels. Deze borstels zijn ontworpen om alle zones van de velg te kunnen aanpakken op een veilige, krasvrije manier.

Belgium_11 121Image00006-med Belgium_12

Reinig ook steeds velg per velg (in de wintermaanden heeft u iets meer tijd vooraleer het product begint op te drogen) en let erop dat deze afgekoeld zijn. Uniek aan de Hot Rims Wheel cleaner is dat u er ook uw banden mee kunt reinigen omwille van de alkalische samenstelling. Het schuim van de velgenreiniger is zo ontworpen dat het vuil losgeweekt wordt van velgen en banden. Het product is veilig voor elke type velg voorzien van een blanke laklaag. Wanneer de banden gereinigd zijn, zal een Meguiar’s bandendressing zelfs beter op het bandenoppervlak hechten en langer blijven zitten.

3. Gebruik een shampoo met waxtoevoeging!
Ultimate Wash&Wax is Meguiar`s meest complete shampoo. Deze shampoo met een mix van carnauba en synthetische eigenschappen zorgt voor een diepe, rijke glans alsof de auto net in de wax gezet is. Deze shampoo voegt dus extra bescherming toe aan de lak tijdens het wassen, wat zeker een meerwaarde is tijdens deze gure maanden! Deze complete shampoo zal er ook voor zorgen dat het vuil als het ware gelift wordt van het oppervlak, waardoor het veilig weg gehaald kan worden. Aangezien er in deze periode veel meer vervuiling op ons voertuig ligt, is het belangrijk de juiste shampoo te gebruiken om de kans op swirls en dergelijke ook hier weer te reduceren.

 

UWW 8S4A6770

 

4. Gebruik een Wash Mitt!
De extra dikke Microfiber Wash Mitt verwijderd vuil en houdt dit goed vast dankzij de microvezelstructuur van de Wash Mitt. Ook neemt u met deze washandschoen tot 4x meer water mee, waardoor er meer spoeling is en u voorkomt dat u met het net opgenomen vuil krassen of swirls veroorzaakt. Handig is dat de Wash Mitt gewoon kan gewassen worden in de wasmachine (op 60 graden, gebruik geen wasverzachter)

 

Accessories01 8S4A6828

 

5. Gebruik één of twee emmers met Grit Guard!
U kan swirls en fijne krasjes voorkomen door gebruik te maken van een emmer met Grit Guard. Deze ontstaan mede door deeltjes vuil en stof die bij het wassen over de laklaag heen gewreven worden. Door het plaatsen van een Grit Guard blijft de afgenomen vervuiling op de bodem van de emmer liggen. U kan ook telkens de washandschoen tegen de Grit Guard schoonwrijven. Gelet op een grotere kans van diverse vervuiling op het oppervlak in de winter, adviseren we om een emmer met Grit Guard te vullen met lauw water en shampoo maar óók een emmer met zuiver water. Spoel de Wash Mitt telkens na het wassen van een paneel in de emmer met zuiver water vooraleer u in de andere emmer met shampoo gaat om een volgende zone aan te pakken. Hierdoor vermijdt u dat al het vuil in de emmer met shampoo gaat en reduceert u weer het risico op swirls of fijne krasjes.

 

2buckets 8S4A6824

 

6. Droog de auto met een Water Magnet!
Gebruik eerst en vooral de tuinslang met een volle dunne waterstraal voor het afspoelen van de auto. Door op deze manier af te spoelen, wordt de hoeveelheid water op de wagen sterk terug gedrongen wat het drogen veel makkelijker maakt. Gebruik hier geen hogedrukreiniger! Dit zal enkel voor meer waternevel zorgen wat het drogen aanzienlijk verlengt en de mogelijkheid bestaat dat u de aangebrachte beschermlaag stript. De Water Magnet is een grote (76 x 55cm) microvezel droogdoek die drie keer zoveel water opneemt dan een traditionele zeemvel. Op deze manier krijgt u snel een vlekvrij resultaat. Vouw de Water Magnet op tot ongeveer de grootte van een halve A4 en trek de auto zo droog. Vouw deze doek regelmatig om naar een droog gedeelte, zodat deze effectief water blijft opnemen. Ook de Water Magnet kan gewoon gewassen worden in de wasmachine (op 60 graden, gebruik geen wasverzachter)

 

Accessories06 Accessories09

 


 

7. Bescherm de banden!
Endurance Tire Gel heeft een unieke samenstelling die ervoor zorgt dat autobanden een mooie, diepe, zwarte glans krijgen. Banden blijven wekenlang zwart en hebben er nog nooit zo lang zo goed uitgezien.

 

MEGS964-28
Hot Shine Reflect Tire Shine zorgt voor dezelfde diepe, zwarte glans waar iedereen zo van houdt, maar wanneer er licht op de banden schijnt is er een unieke glinsterende reflectie! Deze exclusieve formule is eenvoudig om gelijkmatig aan te brengen en zo eventuele streepvorming te voorkomen.


 

Megs-Reflect-Tire-3


 

8. Voeg nog meer bescherming toe!
Tijdens de wintermaanden is het dus erg belangrijk om een beschermlaag op de wagen te hebben. Dit kan enerzijds door het wekelijks wassen van de wagen met Ultimate Wash & Wax shampoo, of u kan het voertuig te beschermen met een wax of Paint Protect.
Wax:
Ideaal is dat uw wagen vóór de koude periode in de wax is gezet. In de winter zelf is dit moeilijker, tenzij u over een verwarmde garage beschikt. Kamertemperatuur is nodig om een wax op de correcte manier aan te brengen zodat deze goed kan hechten aan het oppervlak, waardoor de duurzaamheid en glans verbeterd.
U kan kiezen tussen een synthetische wax zoals de Ultimate Wax, of een natuurlijke wax op basis van carnauba zoals de Gold Class Wax. Een synthetische wax zal u de meest duurzame bescherming bieden, terwijl een natuurlijke wax de meeste diepglans zal geven. U kan ook voor een combinatie opteren zoals de nieuwe Mirror Bright Polishing Wax. Onze waxen mag u zelfs tot een nacht laten inwerken op de lak in een gesloten omgeving zoals de garage, behalve de MB Polishing Wax. Deze mag u bij waasvorming al opwrijven. Vervolgens neemt u deze weg met de meest zachte microvezeldoeken, zoals onze Supreme Shine Microvezeldoeken.

 

UWL_144 UWL_154 UWL_157

 

Paint Protect:
Deze beschermlaag zorgt voor een waterafstotende laag die tot een jaar duurzaamheid biedt, indien deze gewassen wordt met een degelijke Meguiar’s autoshampoo. Uiteraard kan deze applicatie ook om de 6 maanden gebeuren, om nog meer bescherming te verkrijgen. Dit product kan u ook over een waxlaag heen zetten, maar nooit andersom. Dit is dus altijd de laatste stap. U brengt de Paint Protect best heel dun en paneel per paneel aan, laat een 5-tal minuten inwerken en wrijf schoon met een zachte Supreme Shine microvezeldoek. Na het aanbrengen is het aangeraden de wagen minstens 24u droog te houden.
Breng alle deze producten aan met een zuivere applicator pad en gebruik steeds de meest zachte Supreme Shine microvezeldoeken.

 

AK7Z7219 AK7Z7237

Al deze beschermlagen kan u op peil houden door de Meguiar’s Ultimate Wash & Wax shampoo te gebruiken. Ook kan u één van onze verschillende Meguiar’s spraywaxen gebruiken om de bestaande waxlaag een boost te geven.

Extra Tip: Deze spraywaxen worden vaak gebruikt tijdens het drogen van de wagen. Zorg er eerst voor dat zo goed als al het water is afgenomen door het gebruik van de Water Magnet. Vervolgens neemt u een Supreme Shine Microvezeldoek waar u één van onze spraywaxen op aanbrengt. Met deze doek, kan u nog eens heel de wagen aanpakken terwijl u die volledig ontdoet van watersporen die altijd nog wel eens uit bijvoorbeeld de spiegels komen gelopen. De combinatie van de Ultimate Wash&Wax shampoo met de afwerking van de spraywax, zorgt ervoor dat u ook over een uitstekende bescherming beschikt, net zoals de wagens die al voor de winter in de wax zijn gezet.

 

qw01 qw02 qw03

 

Extra Tip: Iedereen kent het fenomeen van deuren die niet meer opengaan door de vrieskou. Smeer uw rubbers van de deuren in met de Meguiar’s Ultimate Black Plastic Restorer of Ultimate Black Trim Sponges om dit probleem op te lossen!

 

DSC06397 10452856_733738493341691_6856131588845546350_o

 


 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

u heeft mogelijk ook interesse in...